Nové knihy

Historické romány máme zastoupeny několika knihami. Od Vlastimila Vondrušky je zde závěrečný díl tetralogie Přemyslovská epopej a první díl historické ságy Husitská epopej. Ludmila Vaňková napsala šestidílnou románovou kroniku o Karlu IV. a o jeho době a my jí nabízíme ve třech knihách Cval rytířských koní, Pán světa a Orel a lev.
Rozsáhlý román od Noaha Gordona Ranhojič se odehrává v 11. století a líčí příběh nadaného léčitele ve středověké Anglii a Persii.

Z detektivek můžeme nabídnout Zátiší, první díl ze série případů vrchního inspektora Gamache od Louise Pennyové, který se dočkal mnohonásobných ocenění a od Jo Nesba knihu Přízrak.
Od celosvětově uznávaného autora kriminálně laděných knih Harlana Cobena máme jeho bestseler Šest let.

Ze společenských románů nabízíme knihu Na stejné vlně od Alexandry Potterové, Manželovo tajemství – někdy je lepší nevědět od Liane Moriarty a bestseler Papírové město od světově uznávaného autora Johna Greena.

Rozsáhlý fantasy epos odehrávající se v temném středověku Píseň ledu a ohně od Georga R.R. Martina uzavírají dvě knihy Hostina pro vrány a Tanec s draky.

Pro malé děti máme Chytré pohádky pro malé rozumbrady od Jiřího Žáčka, Dobrodružství pavoučka Čendy od Pavla Čecha a příběh o Mašince Tomášovi 3.

Školáci si mohou vypůjčit Povedenou partičku – nulová tolerance od Michaela Fry, Kluka v sukních od Davida Waliamse nebo některou ze čtyř knih příběhů kluka Barry Trappneye od Jima Smitha Já nejsem trapnej (možná kapku jsem).
Pro dívky máme další knihu oblíbené autorky Jacqueline Wilsonové s názvem Hvězdička. A všichni, kteří ještě nečetli knihu desetiletí od Pavla Šruta Lichožrouti, si jí mohou přijít k nám vypůjčit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezaøazené a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *