Nové knihy

Po úspěšné sérii Ostrov Lewis přichází skotský spisovatel Peter May s knihou Ostrov Entry. Detektiv Mackenzie odlétá na malý ostrov vyšetřovat smrt bohatého muže. Zdá se, že jde o banální případ vraždy manžela ze žárlivost. Když se však detektiv setká s podezřelou, začne mít navzdory důkazům pocit, že je nevinná.

V malém městečku žijí lidé spokojeným životem. Všichni se znají a jsou k sobě přátelští. Zjevuje se však Cizinec. Má informace, kterými ničí životy lidí a zmizí. Nikomu není jasné, proč to dělá. To je strhující psychothriller Harlana Cobena Cizinec.

Dalším mrazivým thrillerem je kniha Yrsy Sigurdardóttirové Pamatuji si vás všechny.      U ledového islandského fjordu leží vesnice duchů. Tři mladí lidé si koupí dům v opuštěné vesnici a pustí se do rekonstrukce. Najednou se začnou dít divné věci.

Píše se rok 1941 a situace pro britskou RAF se nevyvíjí příznivě. Němci jsou překvapivě dobře informováni o pohybu britských letadel. Ve stejné době mladý Dán objeví na malém ostrově něco podezřelého a ví, že je třeba jednat. Ken Follett napsal výtečný válečný román Sršeň létá v noci na základě skutečné události.

Další knihou Kena Folletta je historický román Na věky věků navazující na knihu Pilíře země. Autor nás opět zavede do středověkého anglického městečka Kingsbrigde kde stojí slavná katedrála, tentokrát o sto padesát let později, do doby kdy se světem šíří morová epidemie.

Ve středověké Anglii se odehrává i román Lamentace od Christophera J. Sansoma Je léto roku 1546 a král Jindřich VIII. umírá. Členové královské rady rozděleni na protestantské a katolické křídlo začínají bojovat o moc. Strana, která zvítězí, bude určovat charakter vlády následníka trůnu osmiletého prince Eduarda.

Do raného středověku nás zavede první díl pětidílné německé ságy Tajemství porodní báby od Sabine Ebertové. Mladá porodní bába Marta prchá před hněvem hradního pána, jehož syn se narodil mrtvý. Přidá se k výpravě kolonistů směřujících na východ země do nynějšího Saska. Její krása a léčitelské schopnosti vzbudí pozornost rytíře Christiana i jeho nepřítele, proradného rytíře Randolfa. Druhý díl Osudy porodní báby pokračuje v líčení života hlavních hrdinů.

Vánoční atmosféru vám navodí kniha Modrý dům od Táni Keleové Vasilkové. Příběh je vyprávěný starou a moudrou paní, která svou láskou a pochopením stmeluje celou početnou rodinu, která o vánocích přijíždí k ní na návštěvu.

Herečka Marie Doležalová za svůj blog Kafe a cigárko obdržela prestižní cenu Magnesia Litera. Nabízíme jeho knižní podobu. Autorka brilantně popisuje absurdní a komické situace z vlastního života i z hereckého prostředí.

Spisovatel Christopher W. Gortner napsal životopisnou knihu Božská Coco o životě Coco Chanel. Po smrti matky dal otec všechny děti do sirotčince. Tam se malá Coco dostala k profesi švadleny a vysnila si sen o slávě. Byla talentovaná ale i ambiciózní a plná energie. Ke svému cíli uměla skvěle využívat příležitosti a vlivné muže.

Pro děti:

Z fantasy knih pro mládež nabízíme druhý díl ze série Magisterium – Měděná rukavice od Holly Blackové a trilogii Divergence od Veroniky Rothové.

Dobrodružnou detektivní pohádku pro princezny najdete v knize Lenky Brodecké Hledá se hvězda.

Pavel Čech napsal a ilustroval krásnou pohádku O čertovi, který je poslán na zem, aby škodil lidem, především kominíkům.

Třetí dobrodružství prasátka Lojzíka a jeho kamaráda Čepeláka O prasátku Lojzíkovi Jak vycvičit vrabce napsali Táňa a Pavel Ondrašíkovi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *