Nové knihy

Kniha Jsou světla, která nevidíme od Anthony Doerra je ověnčena Pulitzerovou cenou za r. 2015. Najdete v ní podmanivý příběh slepé dívky a jejího otce za války v Paříži, kdy musí opustit své jistoty a ukrývat se před Němci i se svým nebezpečným tajemstvím.

Román úspěšné spisovatelky Liane Moriarty Sedmilhářky zachycuje život tří matek. Jsou nejlepšími kamarádkami, ale jejich drobné lži a neupřimnosti vyústí až v tragedii.

Vítězný román 20.ročníku literární ceny Knižního klubu Vedlejší pokoje od Radovana Menšíka, je originální mozaikou situací v nichž se octnou obyvatelé venkovského penzionu. Jejich příběhy spolu souvisejí víc, než se zdá.

Krásný příběh z exotického prostředí naleznete v knize Jodi Picoultové Čas odejít. Jenna se nikdy nevzdala naděje, že najde svoji matku.Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to celé bylo jinak?

Malý pražský erotikon od režiséra a autora divadelních komedií Patrika Hartla je zábavným obrazem intimního života, který líčí touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po důchodový.

Pro milovníky knih spisovatele Wilbura Smitha máme další díl ságy rodu Courtneyů – Hromobití a pokračování série Hector Cross – Bludný kruh

Detektiv Joona Linna řeší další případ v knize Písečný muž od švédského autora Larse Keplera.

Nemusí být vždy kaviár od spisovatele Johannese Mario Simmela. Hrdina knihy tajný agent má dvě lásky: ženy a vaření. Při vaření dostává ty nejlepší nápady, které mu leckdy zachrání život.

Vzpomínky na Bohumila Hrabala a jeho milované Kersko najdete v knize Slavnosti sněženek – lidské osudy a odhalená tajemství v Hrabalově Kersku od autora Bronislava Kuby, původem z Prostřední Bečvy.

Pro děti:

Fantasy příběhy naleznete v knihách Zaklínačka koní a Strážkyně vlčí síly ze série Nespoutaná magie spisovatelky Tamory Pierceové a v knize První ze série Selekce od spisovatelky Kiery Cassové.

O tom, že rodinný výlet nemusí vždy splňovat představy o pěkně stráveném čase si přečtete v devátém Deníku malého poseroutky – Výlet za všechny peníze od spisovatele Jeffa Kinneye.

Vítězný rukopis literární soutěže nakladatelství Albatros r. 2014 o nejlepší detektivní příběh První velký případ spisovatelky Dany Ruskové zaujme určitě mnoho malých čtenářů.

Poučná a zároveň zábavná a krásně ilustrovaná je kniha Dějiny českých zemí pro děti od Jany Eislerové.

Spoustu hezkých pohádek najdete v knihách Dračí pohádky od Mileny Baischové a Knížka o postelích a dvě pohádky navrch od Sylvie Plathové.

A pro nejmenší krásně ilustrovaná knížka o malém zajíčkovi a jeho tatínkovi  Hádej, jak moc tě mám rád od Sama McBratneye.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *