Nové knihy

Oblíbené severské detektivky jsou zastoupeny knihami Larse Keplera Stalker a novou sérií od Jo Nesbo Krev na sněhu.

Mysterium tremendum, kniha obestřená tajemnem. Její autor Sebastian Rainer údajně žil na Horní Bečvě a kniha byla nalezena v jeho pozůstalosti. Příběh se odehrává v 70. letech v Beskydech, kdy mladý výtvarník způsobí autonehodu, která ničivě dopadá na jeho psychiku i na jeho okolí. Významnou úlohu v knize hraje výtvarné umění a mystéria nacházející se v dílech Tiziana.

Dítě č.44 od Toma Roba Smitha vychází ze skutečného případu sériového vraha. Kromě kriminálního příběhu ukazuje i děsivý obraz diktatury v Sovětském svazu padesátých let.

Nejtemnější hodina je román spisovatelky Barbary Erskinové. Krásný příběh protkaný tajemnem začíná v létě roku 1940 láskou nadějné malířky a pilota. O sedmdesát let později historik umění odhaluje záhadu obklopující její obraz.

Společenský román Černobílý svět spisovatelky Kathryn Stockettové je zasazený do 60. let 20. století na americkém Jihu. Dojemný příběh tří vyjímečných žen v době rasové segregace vypráví o postavení žen ve společnosti.

Kniha povídek Po strništi bos od Zdeňka Svěráka je milým vzpomínáním i fantazií autora a je plná laskavého humoru.

Muž jménem Owe od Fredrika Backmana vypráví o starém vzteklounovi, překvapivém přátelství a toulavé kočce. Kniha komicky ztvárňuje řadu situací, které jsou nám důvěrně známé. Další knihou tohoto autora je Babička pozdravuje a omlouvá se. Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a síle pohádek a fantazie.

Malý princ Atonia de Saint-Exuperyho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury.

Z knih určených především dívkám nabízíme Sladké časy od oblíbené spisovatelky Jacqueline Wilsonové a od Kiery Cass sérii fantasy knih Selekce a Elita.

Pro nejmenší máme knihy Skřítek Nils od Astrid Lindgrenové, Chechtavé pohádky od Zuzany Pospíšilové a O malém tučňáčkovi a jiné pohádky od Zdenky Pšeničkové.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezaøazené a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *