Nové knihy

Mistrovský souboj dvou géniů najdete ve vynikajícím špionážním thrileru Já, Poutník od Terry Hayese. Existuje plán spáchat děsivý zločin na lidstvu a je třeba ho zastavit.

Z detektivek nabízíme od Jo Nesba knihu Syn a od českého autora Štěpána Kopřivy knihu Rychlopalba.

Válečný román Baltská spojka od Leo Kesslera se odehrává v roce 1920. První světová válka skončila, ale změněná mapa Evropy zažehla řadu malých válek.

Problematikou viny a trestu se zabývá spisovatelka Jodi Picoultová ve svém románě Vypravěčka. Hrdinka knihy si po setkání s bývalým členem SS nechává vyprávět příběh mládí své židovské babičky.

Román Lucia Di Fulvio Chlapec, který rozdával sny nás zavede do New Yorku roku 1909. Zde mladá Italka se svým malým synem touží najít lepší život, ale realita je však jiná. Naštěstí má však malý chlapec neuvěřitelný dar fantazie.

Francouzský malíř odjíždí roku 1916 na frontu a zanechává manželce její portrét. Obraz se po letech objeví a po zjištění, že má obrovskou cenu, začne boj o jeho skutečného vlastníka. Jak všechno dopadne se dozvíte v knize Jojo Moyesové Dívka, již si tu zanechal.

Do vzdálenější historie vás zavede román Sandry Worth Růže z Yorku. Anglie patnáctého století zůstává nebezpečným místem. Po smrti krále Eduarda IV se snaží uchvátit moc proradná královna Elizabeth Woodvilleová.

Knihou roku 2015 se stala Dívka ve vlaku od Pauly Hawkinsové. Ráchel denně sleduje při cestě do práce okolí z oken vlaku. Jednoho dne zahlédne něco, co jí šokuje a nakonec i obrátí život naruby.

Krásný příběh, krásná příroda a také spoustu informací to je kniha Zlatá země vynikající spisovatelky Barbary Woodové. Mladičká Hannah touží být lékařkou stejně jako její otec, ale to je v Anglii v polovině devatenáctého století pro ženu nemyslitelné. Proto se po otcově smrti vydává do daleké Austrálie kde začíná žít nový život.

Zdravotní sestra Marie nežije v idylickém manželství, přesto touží po dítěti. Když po deseti letech od manžela odchází, myslí si, že už jí v životě nic zajímavého nečeká. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné, jak zjistíte v knize Máma pro Veroniku spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové.

Kniha Milý Johne od Nicholase Sparkse je romantickým příběhem lásky amerického vojáka a studentky, do jejichž osudů zasáhne událost 11.září 2001.

Tolik laskavého a moudrého humoru jako je v knize Všechno je jinak od Legardiniera Gillese se jen tak nevidí. Přesvědčte se.

Pro děti

Sci-fi a fantasy příběhy pro mládež naleznete v knihách Železná zkouška Hollyho Blacka, Prokletý král od J.D.Rineharda nebo v První a Druhé stříbrné knize snů Kerstin Gierové.

Kdo se rád bojí může si půjčit Příšerné příběhy vánoční od Chrise Priestleyho nebo Skleněné děti od Kristiny Ohlssonové a kdo má rád dobrodružství tak si vypůjčí Vesmírné kameny od Zuzany Pospíšilové.

Krásná kniha (Ne)obyčejný kluk od R.J.Palacia je vhodná i pro dospělé čtenáře. August se narodil s deformovaným obličejem a nyní nastupuje poprvé do školy. Celou knihou prostupuje laskavý humor, který usnadňuje mladým čtenářům se s tak náročnou tématikou vyrovnat.

A pro nejmenší máme řadu pohádek. Pohádky a bajky k povídání s jednoduchými úkoly pro rozvoj řeči od Šárky Jechové, Co se zdá medvědům od Jiřího Kahouna, Z pohádkové postýlky od Jiřího Žáčka, Lízinka nemůže usnout od A. Steffensmeiera a nakonec čtyři půvabné knížky Hádej jak moc tě mám rád Jaro, Léto, Podzim a Zima

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *