Nové knihy

Poutavý román o osudech dvou žen, které dělila propast času to je kniha Mariana kanadské spisovatelky Susann Kearsleyové. Julie se přestěhuje do nádherného starobylého domu ale pod povrchem obyčejného života cítí v domě přítomnost dávné zapomenuté tragedie. Milostný příběh odehrávající se před třemi sty lety se střídá se současným příběhem mladé Julie.

Rodinný příběh Kouzelný náramek od amerického spisovatele píšícího pod pseudonymem Viola Shipman je vzpomínkou na jeho milovanou babičku. Lolly dostávala ke každým narozeninám od své matky dárek s připomínkou na důležitost rodinné vzpomínky. Nyní, když už je jí sedmdesát a zhoršuje se jí paměť, se pokusí obnovit vztah se svojí příliš zaměstnanou dcerou a vnučkou. Začne jim vyprávět příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku a všechny tři pak opět nachází cestu k sobě navzájem.

První díl trilogie Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly je od britské spisovatelky Cinthie Harrod -Eagles. Píše se rok 1914 a Velká Británie čelí válce. Život aristokratické rodiny Hunterových, jejich dětí, služebnictva a sousedů už nikdy nebude jako dřív. Pro dvacetiletého Davida představuje válka možnost projevit hrdinství a Sadie zase pomáhá cvičit koně pro armádu.

Britská spisovatelka Rowen Colemanová napsala další chytrý, vtipný a emocemi nabitý román Matkou ze dne na den. Sophie a Carrie byly kamarádky od dětství, ale během posledních let se jedna druhé ztratily. Carrie se rozhodla pro rodinný život na malém městě, zatímco Sophie buduje skvělou kariéru v Londýně. Jenže pak se Sophie dozví, že Carrie zemřela a nemá se kdo postarat o její dvě malé dcerky. V další knize této autorky Rodina ze dne na den se dovíme, jak pokračuje příběh Sophie, kdy do jejího života vpadly nečekaně dvě holčičky.

Napínavá, romantická, vtipná i citlivá kniha Tři přání australské spisovatelky Liane Moriarty sleduje osudy tří sester Gemmy, Lyn a Cat, které řeší svoje problémy s láskou, kariérou, dětmi a jejich cesty se zajímavě proplétají. Lyn se pokouší ustát roli vzorné matky, manželky a úspěšné podnikatelky. Zdánlivě méně úspěšná Cat se snaží nepřijít o vysněné dítě a manžela a Gemma nemá ani co ztratit, střídá práce, bydlení i muže. Co když je však ve skutečnosti všechno trochu jinak?

V roce 1945 se druhá světová válka chýlí ke svému konci a poblíž Východního Pruska se tisíce uprchlíků vydají na pouť za svobodou. Nastoupí na loď Wilhelm Gustoff a doufají ve spásu. Když už se svoboda zdá být na dosah, udeří tragedie a oni bojují už jen o holý život. Americká spisovatelka s litevskými kořeny Ruta Sepetys se zaměřila ve své knize Sůl moře na téma téměř neznámé válečné tragedie.

Thriller Sharona J. Boltona Tak to je, tak to bude se odehrává v Londýně, který je ochromen sérií vražd malých chlapců. A právě takový jedenáctiletý chlapec Barney má děsivé tajemství, kterému však policie neuvěří. Proto se svěří své sousedce Lacey. Čas příliš rychle běží, a vrah udeří znovu…

Francouzský spisovatel detektivní série Bernard Minier přichází s další knihou s názvem Tma. Co když naši nejbližší nejsou takoví, jací se zdají? Co se stane, když někdo převezme kontrolu nad naším životem a vztahy? A co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte světlo… a pokud to uděláte, připravte se na nejhorší.

Drsný thriller o Švédsku a Stockholmu. To je další díl ze série Memorandom od švédského spisovatele Anders de la Motte.

Pro děti

Sci-fi román Učedník od britského spisovateleTarana Matharu vypráví o prostém kovářském pomocníku  Fletchru. Život naruby mu náhle převrátí zjištění, že má schopnost přivolávat démony. Stává se válečným mágem a bojuje proti divokým orkům, kteří ohrožují jeho vlast.

Dalším sci-fi románem je kniha Victorie Aveyardové Rudá královna. Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných. Mladá dívka Mare však odhalí svou schopnost, která by mohla Stříbrné ohrozit a svrhnout. Ale se svou schopností není radno si zahrávat.

Nádherný dojemný příběh najdete v knize Můj anděl strážný od Victorie Schwabové. Arie není obyčejná dívka, je anděl strážný a aby získala křídla musí pomoci třem dívkám.

Antea, Jana, Robert, Cyril a malý bráška Mrně se přestěhovali s rodiči z Londýna na venkov. Nový dům se jim líbil a do blízkého pískového lomu si chodili hrát. Jednou když stavěli hrad, objevili v písku něco záhadného. Britská spisovatelka Edith Nesbit napsala krásnou knihu Pět dětí a skřítek.

Krásné klasické pohádky, kde nechybí čerti, vodníci, královny a princezny a samozřejmě ani Honza, najdete v knize České pohádky od Jana Drdy. Kdo by neznal pohádky jako Dařbuján a Pandrhola, Zapomenutý čert, Jak šel Honza do Lenoráje…

Krásné povídání s nádhernými obrázky, to jsou Cesty formana Šejtročka od Václava Čtvrtka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Administrátor. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *